Tid til forandring

Om trummehvirvler, forandringer, erfaringer, frelsthed og hang til langsomhed.

Siden jeg blev selvstændig privatpraktiserende psykolog i 2018, har jeg kaldt mig for ”Yogapsykologen”.

Det har givet god mening, fordi jeg ønsker at inddrage og inspirere mine klienter til yoga. Efter min mening er der så meget at hente i yogaens verden, som man måske slet ikke kommer i nærheden af i psykologiens verden.

Men vigtigst af alt: Psykologi og yoga er en fantastisk kombination, der skaber sammenhæng mellem krop og sind.

Derfor spiller yoga fortsat en stor rolle for mig – både som menneske og psykolog.

Goddag til langsomheden

Men jeg har også fået mange erfaringer siden 2018, og derfor er tiden inde til at sige farvel til navnet ”Yogapsykologen” og goddag til noget nyt. Noget som jeg finder bredere og mere mig – nu. Og som afspejler noget, jeg er blevet meget opmærksom på de sidste år. Og som taler ind i, hvad jeg gerne vil formidle, inspirere og opfordre til.

Jeg vil gerne slå et slag for langsomhed.

De sidste år har jeg talt med mange klienter, og et fællestræk ved mange af deres udfordringer er ”noget med tempoet i deres liv”, som ikke rigtigt spiller.

Som udgangspunkt er der ikke noget galt i at have travlt og spurte afsted, hvis man trives med det og kan holde til det.

Vi er bare mange, der ikke kan holde til det! På en måde kan man sige, at jeg er lidt frelst. Hvis jeg ikke var blevet ramt af sclerose, havde jeg muligvis aldrig opdaget, at jeg havde for travlt, og at det var et problem.

Men det gik hen og blev et problem. Jeg blev syg. Først mentalt syg og siden fysisk syg.

Når travlhed bliver sygt

Min erfaring som psykolog er, at der er mange, der ikke kan holde til det tempo, de har i livet. Ikke alle rammes af kroniske sygdomme, men desværre er der flere og flere, der gør. Og vi ved idag, at stress udløser inflammationer, som er roden til mange kroniske sygdomme.

Mange rammes i dag også af stress, angst, depression, uro, tvivl, frygt osv. Ofte fordi de har for travlt til at stoppe op og trække vejret og ”bare være i livet”. Mange af os har så travlt med at ”komme et sted hen” og ”nå noget”, som vi ikke en gang altid ved, hvad er.

Som sagt er der ikke noget galt med at have travlt og skynde sig, hvis man kan holde til det og ligefrem holder af det.

Derfor skal du skynde dig at lukke ned for mit nyhedsbrev og mine blogindlæg, hvis du ikke føler, du har hang til, eller en nysgerrighed efter, at blive inspireret til at leve langsommere.

For det er hvad mit nye univers går ud på 😊. 

Afsløringens time og to trummehvirvler

Og nu er afsløringens time kommet (trummehvirvel). Mit nye psykologiske univers kommer til at hedde (trummehvirvel):

Langsom psykologi ved autoriseret psykolog Charlotte Ljunggren”

Hverken mere eller mindre. Egentlig ikke noget særligt. Ingen hokus pokus. Bare langsomhed 😊.

Indenfor en overskuelig fremtid vil du derfor se forandringer og opdateringer på min hjemmeside. Forandringerne kommer bla til at handle om podcasts, (flere) gratis meditationslydfiler og onlinekurser. Og naturligvis blogindlæg med inspiration og reflektion over temaet langsomhed.

Hvis du har hang til langsomhed, håber jeg, at du vil følge med 😊.

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev