Langsomhed og yoga

Jeg har tidligere kaldt mig for ”Yogapsykologen”, fordi jeg ser yoga og samtale som en perfekt kombination ift mange af livets udfordringer.

Blot fordi jeg har lagt ”Yogapsykologen” bag mig, betyder ikke, at jeg ikke stadig er stor fortaler for yoga.

I yoga er man nemlig langsom. Man trækker vejret dybt i takt med bevægelserne i den fysiske yoga. Man stopper op og reflekterer over livet i den mentale del af yogaen, man er til stede nu og her, man lytter til kroppen, og man lægger mærke til, hvad der foregår rundt omkring én. Man forholder sig til naturen og universet, som vi alle er en del af.

Yoga kalder på langsomhed. Og langsomhed rimer på yoga. Modsat travlhed. Yoga og travlhed går ikke hånd i hånd. Yogaen kan hjælpe os med at finde ind i langsomheden, ligesom meditation og mindfulness, som egentlig også ”bare” er en del af yogaen.

Vidste du fx, at de gamle yogier primært udøvede yoga for at gøre kroppen klar til meditation – til at kunne sidde ned og være nærværende i længere tid?

Yogaen har en lang historie og er fulgt med os ind i det moderne liv. Heldigvis, for vi har brug for det mere end nogensinde.

Der er skrevet et hav af gode bøger om yogaens historie, men det er efterhånden også blevet en kæmpe industri, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man gerne vil vide mere om yoga.

Så måske er du interesseret i en kort beskrivelse af yogaens historie og yogaen i den vestlige verden den dag i dag? Så læs videre under Yogaens historie kort fortalt:

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev