Om mig

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2007 og autoriseret i 2010. Jeg har bred erfaring både indenfor familieområdet og med diverse psykologiske problematikker.

Sygdom og yoga

I 2016 blev jeg ramt af stress, udbrændthed, angst og sclerose i en stor forvirrende cocktail. Nogenlunde samtidigt startede min rejse i yogaens verden. Jeg fandt nemlig ud af, at yogaen var en kæmpe hjælp i forhold til den stress, der efterhånden var blevet til dagligdag for mig.

Det var faktisk så hjælpsomt, at jeg følte det som et kald at blive endnu klogere på yoga, og jeg uddannede mig derfor til yogalærer.

Helt konkret har jeg en grunduddannelse i Global Yoga (som baserer sig på Hatha-yogaen) samt kortere uddannelser i Yoga for psykologisk behandling og Yoga Nidra. 

Man bliver klogere på den hårde måde, når livet rammer. Jeg har "flyttet mig" enormt på de år, jeg har haft en sclerose-diagnose (i skrivende stund november 2023). Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at der var "noget, der ikke stemte"; at "det her sclerose" skyldes langvarig kronisk stress, og at det på en måde ikke giver mening at give det et navn som "sclerose". Det fjerner nemlig fokus på HVORFOR, og det får det til at lyde som om, at der ikke er noget at gøre. Sclerose er jo kendt som en "kronisk, livslang sygdom". Men hvis man anskuer det fra et stress-perspektiv åbner der sig helt andre muligheder. Både for forståelse og for mulig helbredelse.

Jeg har derfor valgt IKKE at anerkende min sclerose-diagnose men være nysgerrig på HVORFOR, og også at tro på helbredelse.

Man kan sige, at jeg derfor er på lidt af en rejse. En rejse jeg gerne vil dele med andre med diagnoser på kroniske sygdomme eller andre stressudløste lidelser og udfordringer. Jeg håber nemlig i bund og grund på, at vi som samfund kan blive bedre til at anerkende, hvor skadeligt stress og traumer er, ikke bare for psyken men også for kroppen. Men også at der er noget at gøre ved det!

Bred erfaring både som psykolog og menneske

Jeg er gift, mor til to (+ en hund og en kat) og bor i Sverige lige udenfor Malmø. Min mand er svensk og grunden til, at jeg i 2000 bosatte mig i Sverige. Jeg har arbejdet i 7 år som PPR-psykolog (børnehave- og skolepsykolog) i Københavns kommune og 4 år som klinisk psykolog i en svensk kommunal organisation med behandling af gravide og familier med små børn. Siden 2018 har jeg været selvstændig privatpraktiserende psykolog.

Som psykolog har jeg erfaring med børn, unge, gravide, forældre, familier, stress, udbrændthed, angst, depression, sorg, traumer og kronisk sygdom.

Som menneske har jeg erfaring med alt det ovennævnte – bortset fra depression.

Autorisationer og faglige medlemskaber

Jeg er autoriseret psykolog i både Danmark og Sverige (i Sverige hedder det legitimeret psykolog) og er medlem af Dansk Psykologforening) og Svenska Psykologförbundet og er således omfattet af tavshedspligten for psykologer.

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev