Juli måneds citat: Om hjernen som sidder i maven

”Mavetarmsystemet har en overflade svarende til en hel tennisbane, og her gemmer 75 % af vores immunceller sig. Hvert menneske spiser 30 ton mad i løbet af sin livstid. Så hvis langt over halvdelen af vores immunforsvar sidder i tarmene, må man vel antage, at kvaliteten af den mad vi fylder tarmene med, har en ganske stor effekt på immunforsvaret og dermed vores sundhed”?

Ja, det var jo ikke rigtigt et citat, men noget jeg har samlet fra min nye bibel/sommerens krimi: ”Autoimmun handbok” af Karl Hultén og Anna-Maria Norman (den er svensk).

Når jeg skriver, at det er som en sommerkrimi, er det blandt andet fordi, den beskriver tarmsystemet som en hær af soldater, der kæmper på liv og død. Virkelig, virkelig spændende. 

Som altid skal jeg passe på, når jeg begynder at blive optaget af noget. Jeg har en tendes til at ”gå all in”. Ligesom når det gælder mit job. Jeg er sådan én, der enten gør ting, eller også gør jeg det slet ikke. Enten-eller. Det dur ikke, for enten brænder jeg ud på det – eller giver op. 

Så nu øver jeg mig i at starte langsomt og etapevis op. Istedet for at udelukke alverdens madprodukter, har jeg valgt at starte med kun at udelukke alle melprodukter og alle mælkeprodukter. 

Forhåbentligt ved jeg en masse mere og har fået mere erfaring, når næste nyhedsbrev udkommer. 🙂

Jeg håber, du vil læse med næste gang. Send mig gerne en mail, hvis der er noget omkring kost og det som hedder Funktionel Medicin (eller Funktionsmedicin), som er det, jeg er i gang med, som du er ekstra nysgerrig på, at jeg skal skrive noget om. 🙂

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev