Svend Brinkmann og yoga

Jeg faldt over et indlæg på Facebook den anden dag – i en gruppe, der hedder Psykiatrifonden. Artiklen er af psykologiprofessor Svend Brinkmann, som jeg er noget tosset med. Det er ham, der synes, vi skal stoppe op og holde op med at udvikle os i alle retninger uden at vide hvorfor...

Han snakker ikke særlig meget om yoga. Faktisk slet ikke så vidt jeg ved. Men dét han siger, passer et langt stykke hen af vejen ind i en yogakontekst. Det er jeg ikke sikker på, at alle er enige i. Måske er Svend heller ikke enig i det. Men jeg er enig med mig selv om det!

For yoga handler blandt andet om accept og om ikke at præstere for præstationens skyld (bare ikke på Instagram). Alle følelser er velkomne, og det handler om at byde dem velkommen – både de gode og de grimme. Og om at leve med dem på godt og ondt. 

Sorg og traumer er simpelthen noget skidt!

Det siger Svend Brinkmann noget om i sit indlæg. Emnet er sorg – og en kritisk reflekteren over den tendens der er til, at vi ikke må sørge, at vi skal vende det negative til det positive, at vi skal blive stærkere af det, der ikke slår os ihjel.

Det er ikke alle traumer og kedelige oplevelser, der gør os stærkere og til bedre udgaver af os selv. Nogle gange er det ok at konstatere, at det der skete her, det kom der bare ikke noget godt ud af. Det var noget lort, og længere er den ikke!

Læs selv hvad Brinkman siger her:

psykiatrifonden.dk/viden/gode-raad-og-temaer/livskrise/svend-brinkmann-vi-skal-kunne-tale-om-det-negative-ved-livskriser

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev