Hvad er jeg egentlig for en slags psykolog?

Det her med tiden hænger på en måde sammen med tæer og fødder. Og så er vi tilbage ved yogaen forleden dag. For der blev jeg faktisk også mindet om, hvilken slags psykolog, jeg egentlig er.

Lige siden jeg var helt nyuddannet psykolog for 12 år siden, har jeg søgt og ledt efter, hvilken slags psykolog, jeg kan kalde mig. Jeg har taget forskellige uddannelser og kurser for at nærme mig en psykologidentitet. Jeg har erfaring med lidt af hvert – forældrerådgivning, børneudredninger, unge, skole, børnehave, psykiatriske diagnoser, gravide, nybagte forældre, ufrivillig barnløshed, stress, udbrændthed, angst, depression, sorg og traumatiske hændelser. Sådan i store træk.

Jeg har bøvlet lidt med at finde en fællesnævner for mine erfaringer som psykolog. Det er ikke let, når det spænder så vidt. På en måde er det rart at have så spredt erfaring. På den anden side er det forvirrende og måske endda lidt useriøst. For skal man ikke se og blive god til én ting, og så gøre den ene ting rigtigt godt? Det tænker jeg, der er for og imod.

Men der på yogamåtten med fokus på tæer og fødder kom jeg lidt nærmere min egen psykologidentitet, og hvad det er, jeg har gang i som psykolog.

Dét, jeg kan og har erfaring med, både som menneske og psykolog, er noget med LIVSBALANCEN. Jeg er ikke ekspert i det. Jeg har nemlig ikke selv fundet den. Det tror jeg aldrig, jeg gør. Det tror jeg ikke, der er nogen, der nogensinde helt gør. Måske er det heller ikke målet. Måske er målet ”blot” at finde ”stjernestunder med livsbalance”. Og så er vi måske tilbage til det med ”tilstedeværelse nu og her”.

”Udforsker af stjernestunder med livsbalance”

Jeg har været privatpraktiserende psykolog nu i 5 måneder. Det er i virkeligheden ingenting. Men for hver dag, der går, kommer jeg tættere på, hvad jeg står for som psykolog. Jeg er optaget af at hjælpe andre mennesker med ”det der med livsbalancen”. Det handler ikke om at finde en færdig opskrift på, hvad livsbalance er. Heller ikke om at finde balance hele tiden. Men om at lede efter ”stjernestunder med livsbalance” – vel vidende at om 5 minutter, 5 timer, 5 dage kan alting være forandret.

Men de stjernestunder med balance i, som vi HAR, kan ingen tage fra os – dem samler vi på, og de bliver til vores samlede erfaringsbank, de bliver til vores liv; sammen med alle de stunder, der glimrer med fravær af balance og stjerner. Som også er livet.

Jeg kunne kalde mig for ”udforsker af stjernestunder med livsbalance”, for ekspert bliver jeg aldrig. Heller ikke når jeg er sammen med mine klienter. Som klient hos mig udforsker du sammen med mig dit liv og leder efter stjernestunder med livsbalance, og forhåbentligt stiller jeg spørgsmål og tolkninger, som bringer dig nærmere din livsbalance – med og uden stjernestunder.

Fordi livet kommer på tværs hele tiden. På godt og ondt. Sommer bliver til vinter. Lykke bliver til ulykke. Glæde bliver til sorg. Og så videre.

Interesseret i langsomhed, psykologi, yoga og meditation?

Abonnér på mit nyhedsbrev som udkommer, når jeg har tid og synes, jeg har noget at formidle.

Tilmeld nyhedsbrev